Soru & Cevap

TYT’de TM’ci (Eşit Ağırlık) Fene Nasıl Çalışmalı

TYT’de eşit ağırlık okuyan TM’ci fene nasıl çalışmalı sorusu her sınav döneminde merak konusu olmuştur. Zaten okullarında biyoloji, kimya ve fizik üçgeninde sıkılan öğrenciler genellikle bu üçgenden çıkmak adına alanlarını EA olarak seçerler.

Ancak gelin görün ki şu anki sınav sisteminde bahsi geçen dersler EA öğrencilerine ciddi puanlar getirebiliyor. Kendisine yüksek hedefler koyan veyahut da rakiplerinden belirli bir noktada sıyrılmak isteyen EA öğrencilerinin biyoloji, kimya ya da fizik alanlarından en azından 5-6 tane soru çözmesi sınavda büyük fark yaratıyor.

TM’ci Fene Çalışmalı mı?

Bu farkın nedeniyse aslında oldukça basit, birçok EA öğrencisi sayısal tarafa zaman harcamayı oldukça külfetli ya da yorucu görüyor. Bize göreyse sınavın TYT safhasında coğrafya, tarih ve edebiyat gibi görece daha basit derslerle muhatap olan EA öğrencileri için biyoloji, kimya ve fizik derslerinin basit konuları hiç de zor olmayacaktır.

Peki eşit ağırlık fene nasıl çalışmalı? Tarih ve coğrafyadan konu başına günlük 80 soru çözdüğünüzü varsayalım; tarih ve coğrafyadan ders başına çözeceğiniz 80 sorunun, 40 soruya nazaran kazandıracağı marjinal getirisi çok daha az olacaktır. Bunun yerine enerjinizi çok daha basit sayısal konulara harcayarak sınavda büyük farklar yaratabilirsiniz.

TM’ci Fene Nasıl Çalışmalı

Eşit ağırlık fene nasıl çalışmalı, TM’ci fene nasıl çalışmalı sorusunun cevabı için yapmanız gereken tarih ve coğrafya derslerine verdiğiniz enerjiyi biraz daha kısarak biyoloji, kimya ve fizik gibi derslerin basit konularına yönlendirmek olacak. Bu derslerde sadece bir kere okumayla ve birkaç test çözmeyle kavranacak bazı konular bulunuyor, bu konular üzerinden hareket etmeli ve yoğunluğunuzu orantılı bir biçimde dağıtmalısınız.

Eşit Ağırlık Fene Nasıl Çalışmalı

Bunun için öncelikle bahsettiğimiz tipteki konuları tek tek tespit edin, ardından kendinize bir konu planı hazırlayın ve konuları öğrenmeye başlayın. Bu işlemden sonra da ilgili konuları pekiştirmek adına test çözün. Bizim tavsiyemiz her konudan günlük 20 sorunun yeterli olacağı yönünde, ancak siz kendi durumunuza göre bu sayıyı arttırıp azaltabilirsiniz. Bahsettiğimiz tipteki konuları tespit etmek için de hazırladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

Eşit ağırlık fene nasıl çalışmalı rehberimizin sonuna geldik. Bu yöntemle  bahsi geçen konulardan TYT’de birkaç net çıkartabileceğinize inanıyoruz. Unutmayın ki bu tip konulardan yapılan 5 netin bile değeri oldukça büyüktür. Bu süre zarfında tarih ve coğrafya konularını aksatmamaya da dikkat edin, herkese bol şans.

2021 TYT (Temel Yeterlilik Testi) Konuları ve Soru Dağılımları

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu