Motivasyon

Tartışma Yöntemi İle Öğrenme

Tartışma 2 veya daha çok kimsenin bir konu hakkında birbirlerine soru sorarak o konu hakkında mutabakata varana kadar arada geçen konuşmadır. Tartışma yöntemi tarihte bazı dönemlerde birçok öğretici tarafından kullanılmış bir öğrenme yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Eski çağlarda öğreticiler, öğrencilerini tartışmada kendini karşı tarafa kabul ettirecek şekilde yetiştirmekteydi.

Orta çağda batıda ve dinle ilgili bilimler öğretildiğinden, bu konularda kimi zaman tartışmalar söz konusu olabiliyordu. Bu yüzden öğrenciler karşı tarafı ikna edebilecek donanıma sahip olacak biçimde yetiştiriliyorlardı. Günümüzde de eğitimde öğrencinin görüşlerine değer verilmesi tartışma yöntemi ile öğrenme sistemini beraberinde getirmiştir. Çocukların okuldayken görüşlerini tartışmayla kabul ettirmeye çalışması günümüzde oldukça önemlidir. Tartışma yöntemini kullanmanın amacı bellidir.

Tartışmayı bir birlik ve beraberlik olarak algılamak daha doğru olur. Çocukları ilerde yetişkin birer birey olmaları için topluma hazırlar. Çocukların karşıt görüş ve düşüncelere tahammül etmelerine yardımcı olur. Çocuklarda sorumluluk duygusu gelişmesini sağlar. Ayrıca çocuklarda dil gelişimini sağlayan en önemli faktörlerden birisidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu