Tarih Karma Testler 1

    1.273
    A+
    A-

    Merhaba arkadaşlar, aşağıda Tarih konuları hakkında karma testimiz bulunmakta.

    Tarih karışık konulardan gelen sorular YKS (TYT ve AYT), KPSS, ALES, LGS, DGS sınavlarında mutlaka karşınıza çıkacak konulardan birisidir.

    1. I. Islahat Fermanı
    II. Tanzimat Fermanı
    III. Meşrutiyet
    Yukarıdakilerden hangileriyle, Osmanlı Devlet’inde parlamenter sisteme geçilmiştir?
    A) Yalnızl B) Yalnız II
    C) Yalnızlll D) I ve II
    E) II ve III

    [showhide type=”links1″ more_text=”Cevabı Göster” less_text=”Cevabı Gizle”]Doğru Cevap C [/showhide]
    2. Osmanlı Devletinin I.Balkan Savaşı’na girmesi aşağıdakilerden hangisine neden olmuştur?
    A) Romanya Devletinin kurulması
    B) Bulgaristan’ın yenilmesi
    C) Kapitülasyonların kaldırılması
    D) Meşrutiyetin ilan edilmesi
    E) Batı Trakya’nın kaybedilmesi

    [showhide type=”links2″ more_text=”Cevabı Göster” less_text=”Cevabı Gizle”]Doğru Cevap E [/showhide]
    3. I. Düzenli ordunun kurulması
    II. Rusya’nın Anadolu’dan çekilmesi
    III. Mustafa Kemal’e Başkomutanlık yetkisinin verilmesi
    Birinci İnönü Savaşının kazanılmasında yukarıdakilerden hangileri etkili olmuştur?
    A) Yalnızl B) Yalnız II C) Yalnız lll D) II ve III
    E) I, II ve III

    [showhide type=”links3″ more_text=”Cevabı Göster” less_text=”Cevabı Gizle”]Doğru Cevap A [/showhide]
    4. Mustafa Kemal’e, Başkomutanlık unvan ve yetkilerinin verilmesi, aşağıdakilerden hangisine neden olmuştur?
    A) II.İnönü Savaşı’nın kazanılması
    B) Sakarya Savaşı’nın kazanılması
    C) Ankara’nın başkent olarak seçilesi
    D) TBMM’nin açılması
    E) Gediz Savaşı’nda yenilgi alınması

    [showhide type=”links4″ more_text=”Cevabı Göster” less_text=”Cevabı Gizle”]Doğru Cevap B [/showhide]

    5. Lozan Antlaşması’nda,
    I. İran
    II. Yunanistan
    III. Irak
    devletlerinden hangilerinin sınırlarının belirlenmesi sonraya bırakılmıştır?
    A) Yalnızl B) Yalnız II C) Yalnız III
    D) I ve II E) II ve III

    [showhide type=”links5″ more_text=”Cevabı Göster” less_text=”Cevabı Gizle”]Doğru Cevap C [/showhide]

    6. I. Üyelerinin iki yılda bir seçilmesi
    II. Güçler Birliği ilkesinin kabul edilmesi
    III. Meclis hükümeti sistemini kabul etmesi
    Yukarıdakilerden hangileri ilk TBMM’nin özellikleri arasındadır?
    A) Yalnızl B) Yalnız II
    C) Yalnızlll D) I ve II
    E) I, II ve III

    [showhide type=”links6″ more_text=”Cevabı Göster” less_text=”Cevabı Gizle”]Doğru Cevap E [/showhide]

    7. I. Takvim ve ölçülerde değişiklik
    II. Saltanatın kaldırılması
    III. Cumhuriyetin ilan edilmesi
    Yukarıdakilerden hangileri ulusal egemenliğin doğal sonucudur?
    A) Yalnızl B) Yalnız II
    C) Yalnız III D) I ve II
    E) II ve III

    [showhide type=”links7″ more_text=”Cevabı Göster” less_text=”Cevabı Gizle”]Doğru Cevap E [/showhide]
    8. Kadınlar, aşağıdaki haklardan hangisini diğerlerinden önce almıştır?
    A) Mal ediniminde eşiyle ortak olma
    B) Kendi mesleğini seçebilme
    C) Muhtarlık seçimlerine katılma
    D) Milletvekili seçimlerine katılma
    E) Belediye seçimlerine katılma

    [showhide type=”links8″ more_text=”Cevabı Göster” less_text=”Cevabı Gizle”]Doğru Cevap B [/showhide]
    9. I. Gümrük vergilerini yükseltme
    II. Devletçilik politikasını takip etme
    III. Yerli malı kullanımını teşvik etme
    Yukarıdaki uygulamalardan hangileri, Türkiye’nin kuruluşunun ilk yıllarında dış ticaret açığını azaltmak amacıyla başvurduğu yollar dandır?
    A) Yalnızl B) Yalnız II
    C) Yalnız III D) I ve III
    E) I, II ve III

    [showhide type=”links9″ more_text=”Cevabı Göster” less_text=”Cevabı Gizle”]Doğru Cevap D [/showhide]
    10. 1946 yılında tek dereceli seçim sistemine geçilmesi,
    I. Halkın temsilcilerini doğrudan seçmesi
    II. Halkının siyasi alandaki etkinliğinin artması
    III. Seçmen yaşının düşürülmesi durumlarından hangilerinde etkili olmuştur?
    A) Yalnızl B) Yalnız II C) Yalnız III
    D) I ve II E) I, II ve III

    [showhide type=”links10″ more_text=”Cevabı Göster” less_text=”Cevabı Gizle”]Doğru Cevap D [/showhide]
    11. I. Türkiye’nin Milletler Cemiyeti’ne üye olması
    II. Türkiye’nin Sadabat Paktı’na girmesi
    III.Lozan Antlaşması’nın imzalanması
    Yukarıdakilerden hangileri, Atatürk dönemi olayları arasındadır?
    A) Yalnızl B) Yalnız II
    C) Yalnızlll D) I ve II
    E) l.llvelll

    [showhide type=”links11″ more_text=”Cevabı Göster” less_text=”Cevabı Gizle”]Doğru Cevap E [/showhide]
    12. I. Anayasa Mahkemesinin kurulması
    II. Tek dereceli seçim sistemini benimseme
    III. İki meclisli yasama sistemini benimseme
    Yukarıdakilerden hangileri, 1961 Anayasasının özellikleri arasındadır?
    A) Yalnızl B) Yalnız II
    C) Yalnızlll D) I ve III
    E) I, II ve III

    [showhide type=”links12″ more_text=”Cevabı Göster” less_text=”Cevabı Gizle”]Doğru Cevap E [/showhide]
    13. Göktürkler ipek yoluna hakim olmak için,
    I. Çin
    II. Bizans
    III. Abbasi
    devletlerinden hangileriyle mücadele etmişlerdir?
    A) Yalnızl B) Yalnız II
    C) Yalnızlll D) I ve II
    E) I,IIvelll

    [showhide type=”links13″ more_text=”Cevabı Göster” less_text=”Cevabı Gizle”]Doğru Cevap D [/showhide]

    14. I. Konya Karatay Medresesi
    II. Bursa Yeşil Cami
    III.Alaaddin Cami
    Yukarıdaki eserlerden hangileri, Osmanlılar döneminde yapılmıştır?
    A) Yalnızl B) Yalnız II
    C) Yalnızlll D) I ve II
    E) l.llvelll

    [showhide type=”links14″ more_text=”Cevabı Göster” less_text=”Cevabı Gizle”]Doğru Cevap B [/showhide]
    15. I. Acemi Oglanlar Ocagi
    II. Mahalle Mektepleri
    III. Loncalar
    Yukarıdakilerden hangilerinde Enderun Mektepleri için öğrenci alınırdı?
    A) Yalnız l B) Yalnız II
    C) Yalnız III D) I ve II
    E) I, II velll

    [showhide type=”links15″ more_text=”Cevabı Göster” less_text=”Cevabı Gizle”]Doğru Cevap A [/showhide]
    16. Osmanlı Devlet’inde
    I. IV. Murat
    II. I.Mahmut
    III. III. Selim
    Padişahlardan hangileri , yenilik hareketlerini bir plan ve program çerçevesinde gerçekleştirmiştir?
    A) Yalnız l B) Yalniz II
    C) Yalnız III D) I ve II
    E) I,II ve III

    [showhide type=”links16″ more_text=”Cevabı Göster” less_text=”Cevabı Gizle”]Doğru Cevap C [/showhide]

    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.