Bilgi

KPSS Paragraf Soruları Nasıl Çözülür?

KPSS paragraf soruları nasıl çözülür sorusunun aslında birçok cevabı var. Kendi içerisinde de birden fazla soru tipi ve soru mantığı bulunduran paragraf sorularını çözmek için öğretmenler ve öğrenciler tarafından geliştirilen farklı farklı metotlar mevcut.

ÖSYM sınavlarında genellikle asla atlanmayan bu tipteki sorular, özellikle günümüzde, öğrencileri çok zorluyorlar. Artık yarım bir sayfa soru vererek o soru üzerinden birkaç alt başlık çıkarmanızı isteyen ÖSYM yetkilileri, bu alt başlıklar altında da farklı sorular sorarak sizin hafızanızı da sınamak istiyor.

Paragraf Soruları Nasıl Çözülür

Direkt olarak söylememiz gerekirse, bize göre paragraf soruları nasıl çözülür sorusunun en güzel cevabı hiç durmadan pratik yapmak olacaktır. Bol bol test çözerek pratik yapmak her zaman bu işin en kolay yollarından bir tanesidir, ancak bilinçli soru çözmez ve bilinçsiz yöntemlere kendinizi alıştırırsanız bunun negatif yansıması da size geri dönecektir.

KPSS Paragraf Soruları Nasıl Çözülür

Paragraf soruları nasıl çözülür yazımızda sizlere bilinçli test yapmanın altın kurallarından bahsedeceğiz, bu kurallara uyarak bol bol pratik yaparsanız siz de paragraf netlerinizi hiç olmadığı kadar arttırabilirsiniz. Ayrıca bu tip sorularla alakalı sitemizde daha fazla içerik de mevcuttur, onlara da göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Gelin KPSS paragraf soruları nasıl çözülür hep birlikte göz atalım.

Önce Soruyu Okuyun

Önünüze verilen uzun metni okumadan önce her zaman soruyu okuyun, böylece neyi aradığınızı öğrenmiş ve bilmiş olursunuz. Birçok kişi bütün metni okuduktan sonra soruyu okuyor, sonrasında da tekrar metne dönüp aradığı şeyi bulmaya çalışıyor, bunu yapmayın.

Metnin Başına ve Sonuna Dikkat Edin

Genellikle verilen metnin başında ve sonunda sorunun cevabı bulunur, metnin bu kısımlarını okurken her zaman daha fazla özen göstermeniz gerekiyor. Hatta birçok durumda sadece metnin başını ve sonunu okumanın bile yeterli olabileceğini siz de fark edeceksiniz.

Şıklara Göz Atın

Metni okumadan önce, ve soruyu okuduktan sonra, şıklara da göz atın. Böylece hem aradığınız şeyi bilmiş olur hem de aradığınız şeyin nasıl bir cevaba benzemesi gerektiğini anlamış olursunuz. Bu yöntemle rahatlıkla uzun metinlerin içerisinden gereken parçayı çıkartabilirsiniz.

Anlamadıysanız Zorlamayın

Boş soru bırakmak bir zayıflık göstergesi değildir, tam tersi gerektiği zaman yapılması gereken bir hamledir. ÖSYM, tek okumada cevaplanması imkânsız olan sorular hazırlayarak öğrencileri her zaman zorlamak ister. Bu tip tuzaklara düşmemelisiniz. Eğer bir soruyu ikinci defa okuduğunuzda da anlamadıysanız zorlamayın, bir diğerine geçin.

2021 Yılının En Çok Satılan KPSS Kitapları

[show_products products_limit=”6″ category=”1532″]

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu