4 yıllık bölümler

Harita Mühendisliği 2020 Taban Puanları Başarı Sıralaması

Üniversite Adı Bölüm Puan Yılı Puan Türü Kont. Taban Puanı Tahmini Sıralama
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Harita Mühendisliği 2019 SAY 100 331,6235 134837
İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği (İngilizce) 2019 SAY 70 277,33531 246947
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 60 276,28745 249871
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON) Harita Mühendisliği 2019 SAY 80 274,14684 255845
GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 60 273,84373 256691
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (SAMSUN) Harita Mühendisliği 2019 SAY 50 269,62957 268822
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 50 266,54167 280530
MERSİN ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 20 266,03153 282464
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR) Harita Mühendisliği 2019 SAY 60 Oluşmadı Oluşmadı
AKSARAY ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 40 Oluşmadı Oluşmadı
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 20 Oluşmadı Oluşmadı
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ) Harita Mühendisliği 2019 SAY 65 Oluşmadı Oluşmadı
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 40 Oluşmadı Oluşmadı
HARRAN ÜNİVERSİTESİ (ŞANLIURFA) Harita Mühendisliği 2019 SAY 30 Oluşmadı Oluşmadı
KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 90 Oluşmadı Oluşmadı
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ (KONYA) Harita Mühendisliği 2019 SAY 60 Oluşmadı Oluşmadı
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 30 Oluşmadı Oluşmadı
OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 30 Oluşmadı Oluşmadı
SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 40 Oluşmadı Oluşmadı
TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 30 Oluşmadı Oluşmadı
UŞAK ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 40 Oluşmadı Oluşmadı
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği (İÖ) 2019 SAY 40 Oluşmadı Oluşmadı
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ) Harita Mühendisliği (İÖ) 2019 SAY 40 Oluşmadı Oluşmadı
AVRASYA ÜNİVERSİTESİ (TRABZON) Harita Mühendisliği (%75 İndirimli) 2019 SAY 27
AVRASYA ÜNİVERSİTESİ (TRABZON) Harita Mühendisliği (Burslu) 2019 SAY 3
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR) Harita Mühendisliği (İÖ) 2019 SAY 40
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği (KKTC Uyruklu) 2019 SAY 1
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği (KKTC Uyruklu) 2019 SAY 1

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. asla tercih etmeyin..hatta okuyorsanız bırakın kesinlikle…..yukarıda da gördüğünüz gibi kontejanlar bile dolmuyor artık..

  2. Bir Harita Mühendisi olarak bu konuya ben de bir yorum getirmek istiyorum. Bu mesleği seçmeyi düşünen arkadaşlar için ayrıca en ayrıntılı şekilde buraya meslek hakkında görüşlerimi yazacağım. Yazım biraz uzun olacak, ancak detaylıca (özellikle tercih dönemindeki arkadaşlar) okursanız pek çok bilgi edineceğiniz kanaatindeyim.
    Yeni mezun sayılırım ve zamanında üniversite sınavında 40 binlerde iken tüm tercih listemi Harita Mühendisliği ile doldurmuştum. Aklımda Tıp Fakültesi vardı ancak puanım yetmemişti. Tüm tercih listemi, başta İTÜ, YTÜ, KTÜ gibi donanımlı teknik üniversiteleri yazarak doldurdum. Nihayetinde iyi bir üniversite kazandım. Harita Mühendisliği ile ilgili pek bir bilgim yoktu, hatta tercih döneminde bu mesleğin adını ilk defa duymuştum. Ama çok sıkı bir araştırma ve sektörden bana bildiklerini aktaran bir aile dostumun vasıtasıyla bölümü yazmaya karar vermiştim. Bugün geriye dönüp 40 bin sıralama ile ne yazardım, ne yazsaydım diye düşünüyorum ve İYİ Kİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ YAZMIŞIM DİYORUM. Nedenlerine gelecek olursak;
    Öncelikle bölümü tanımamız lazım. Bana göre bölümümüzün en büyük eksiği tanınmamak. bazı meslekler konusunda fikir sahibi değiliz.
    Harita Mühendisliği bölümü yazacak arkadaşlar Kamu Ölçmeleri, Fotogrametri,Kartografya, Uzaktan Algılama, Ölçme anabilim dallarına ait dersler görürler. 4 senelik eğitimde bu alanlara ait dersler, ağırlıkları dengeli dağılacak biçimde yıllara yayılmıştır.
    Kamu Ölçmeleri anabilim dalında daha çok hukuksal derslerin varlığından söz edebiliriz. Evet, bir Harita Mühendisi hukuk alanında bile dersler görür, bilirkişi olabilir. Ki bu mesleğin en sevdiğim yanı da bu sanırım, her türden öğrenciye hitap etmesi ve her öğrencinin bu meslekte kendini geliştirecek bir parça bulması. Kamu ölçmeleri anabilim dalında Toprak düzenlemeleri, imar uygulamaları, kent bilgi sistemleri, kamulaştırma…ve daha sayamayacağım pek çok alanda ders içerikleri karşınıza çıkar. Günümüzde özellikle kamu kurum kuruluşlarında çalışmayı düşünen arkadaşlar aslında bu saydığım işlerle çok içli dışlı olacaklardır. Ve maddi getirisi iyidir.
    Ölçme anabilimdalında ise gerek deniz gerek kara, her yerde gerçekleştirilen ölçme işlemi söz konusudur. Burada “ölçme” kavramı denildiğinde aklınıza bolca hesap kitap, koordinatlar vs. gelebilir. Ayrıca mesleğimizin inşaat sektörü kısmında çalışmak isteyen (yani şantiyelerde Harita Mühendisi olarak çalışacak olan) arkadaşlar ise meslek hayatlarında daha çok bu derslerden öğrendikleri bilgilerle içli dışlı olacaklardır. Çok çok eskiden Harita Mühendisi denilince akla “Arazide ölçüm yapanlar” gelirdi. Burada en en büyük yanlış, hala bunun sürdüğü varsayımıdır. Çünkü artık arazide ölçümü mühendis değil Topograf, Tekniker yapar ve Harita Mühendisi ayda yılda bir araziye inerek kontrol eder. Haritacının burada asıl görevi, bu ölçüm sonuçlarını büro ortamında yazılımlara aktarmak, koordinat dönüşümlerini sağlamak ve verileri kullanılabilir hale getirmektir. O yüzden, inşaat sektörü bitti diye harita mühendisliği bitmez 🙂 Çünkü İnşaat sektörü Harita Mühendisliğinin yüzlerce çalışma alanından sadece biridir. 🙂
    Bu 2 anabilim dalı sarmadıysa seçenek çok. Devam edelim.
    Fotogrametri anabilim dalından bahsedecek olursak, Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Anabilim dalını birleştirerek anlatmak istiyorum. Çünkü bunlar kardeştir 🙂 Ve zaten çoğu yüksek lisans programında bu anabilim dalının adı “Uzaktan Algılama ve Fotogrametri” diye geçer. Bu 2 anabilim dalından beraber bahsedeceğim:
    Bu anabilim dalında ise adı üstünde “fotoğraf ile ölçme” mantığı hakimdir. Ama bunu basit düşünmeyin. En detaylı şekilde düşünün. Ve bana en en garip gelen anabilim dalıdır aslında. Yazılım ile doğrudan iç içedir. Burada uydularla, uydu görüntüleri ile,insansız hava araçları ile, lazer tarama sistemleri ile, yapay zeka ve makine öğrenmesi ile dahi uğraşabilirsiniz. Teknolojinin birebir içinde bir bölümdür. Örnek verecek olursam, demin ölçme anabilim dalında göreceğiniz derslerden bahsettim. Ve haritacının artık arazide değil masa başında olduğundan bahsettim.Yani yeryüzü koordinat ölçmelerinin artık masa başından yapıldığını anlattım. Nasıl? Örneğin Fotogrametri derslerinde hava aracı (insansız hava aracı veya uçak) ile çekilmiş görüntüleri koordinatlandırmayı öğreneceksiniz. Bunları kullanmayı öğreneceksiniz. Ama şu da gerçek ki, yine de Haritacının araziyi çok çok iyi bilmesi lazım. Masa başından araziyi yorumlamak, biraz da arazinin mutfağından gelmeyi gerektirir.
    Fotogrametriden bahsetmişken insansız hava araçlarına ve yapay zeka-makine öğrenmelerine bir başlık açmak istiyorum: artık gerek savunma sistemleri gerek diğer alanlarda insansız hava araçlarının önemi arttı. Bu alanlarda bir insansız hava aracının aldığı görüntüyü yorumlayacak, okuyacak, işleyecek insan lazım. Yine burada Harita Mühendisi devreye giriyor, her ne kadar başka alanlardan bu işe girilmeye çalışılsa da. Ama araziyi iyi tanımanız, koordinat sistemlerine hakim olmanız size her açıdan avantaj sağladığından, işi bilen Harita Mühendisi burada 5 adım öne çıkıyor.
    Yapay zeka için de şunu söyleyebilirim. Artık bu alanda her mühendislik çalışmaya başladı. Ancak yine siz arazi bilginizle, görüntü işleme becerinizle ve bunların üzerine eklediğiniz yazılım bilgisi ile bu alanda da bir Harita Mühendisi olarak çok çok iyi yerlere gelebilirsiniz.Bu konular derya, o yüzden burada çok kısa bilgiler vermeye çalışıyorum. En azından bir ön bilgi olarak kabul ediniz.
    Gelelim Kartografya anabilim dalına ve CBS ye (Coğrafi Bilgi Sistemleri). Arkadaşlar, şunu direkt söyleyeyim, bu alanda kendini geliştiren de işsiz kalmaz. Ve bu alanda yeterli donanıma sahip insan sayısı çok az. “Coğrafi bilgi sistemi, yeryüzünde konumsal verinin toplanması, birleştirilmesi, işlenmesi, analizi ve sunumu sistemidir.” Buradaki arkadaşlar hep verilerle uğraşır. Bu verileri birbirine entegre şekilde yeryüzü gerçekliğine aktarırlar ve şu an özel ve kamu dahil olmak üzere pek çok alanda tıpkı fotogrametrik ölçmeler gibi CBS ye de talep vardır.
    Öncelikle, mezun bir Harita Mühendisi olarak olabildiğince mesleki terimler kullanmayarak bir şeyler anlatmaya çalıştım. Dolayısı ile, bazı kavramları basit kullanmamdan ötürü yanlış anlamlı kullanmış olabileceğimin farkındayım. Meslektaşlarım mazur görsün. Benim burada amacım, tercih döneminde veya halihazırda okuyan arkadaşlara fayda sağlamaktır.
    Gelelim şu “iş bulma” olayına. İş bulamadığını düşünen arkadaşlarımın malesef hala eski haritacılık mantığında olduğunu düşünüyorum. Bir arkadaş “Harita Mühendisinin işini Topograf yapıyor zaten.” demişti başka bir yerdeki yorumda. Harita mühendisi, topograf gibi araziye gidip 7/24 ölçüm yapmaz. O ölçümleri
    kontrol eder, o verileri dönüştürür ve işler. Günümüzde inşaat sektörü iyi bir halde olmadığından, bırak Harita, İnşaat Mühendisleri bile İnşaat sektöründe iş bulamaz hale geldi; çünkü sektör kötü halde. Ama harita mühendisliğinin sadece ölçümden ibaret olmadığını üstte uzuuun uzuuun satırlarca anlattım. Kendini yazılım alanında geliştirip işsiz kalan bir arkadaşımı göremedim. Biraz mesleğin teknolojik yeniliklerine bakmak lazım. Artık Harita Mühendisliği denilince, “Fotoğraf makinesine benzer bir şeyle ölçüm yapıyorlar.” değil, “Yazılım alanında, yapay zeka alanında, cbs alanında iş yapıyorlar” diyor insanlar. O yüzden, sırf inşaat sektörü kötü durumda diye Haritacılık ölmez. Çünkü bizim mesleğimizin yelpazesi çok çok geniş. Her kurumda en saçma sapan yerde bile karşınıza haritacı çıkar ve genelde haritacılar için “yaa buraya da mı geldiler” yorumu yapılır. İnşaat sektöründe iş bulamadın mı, geç yazılım sektörüne. Benim küçük bir şehirde yazılımı iyi olduğu için mezun olur olmaz 3bin lira ile işe başlayan arkadaşım var. Küçük bir şehirde, özel sektörde, tecrübesiz biri için bu maaş gayet iyi bir başlangıç maaşıdır. Zamanla artar. O yüzden iş bulamadım diyenlere pek aldırmayın. Genelde inşaat sektörü, yani eski haritacılık mantığında olduklarından ve inşaat sektörü şu an kötü durumda olduğundan iş bulamayanlar var. Halbuki kendini 4 sene içinde yazılım alanında geliştiren hiçbir haritacı mezun arkadaşımın iş sıkıntısı çektiğini görmedim. Yurtdışında çalışanlar bile var. Ki bizim meslek yurtdışında büyük yere sahiptir. O yüzden mesleklerin de evrimleştiğini kabul edelim ve günümüz teknolojisinde mesleğimiz bizden ne istiyorsa onu yapalım. Şu an Harita Mühendisliği bizden yazılım ve programlama istiyor.
    Maaş konusuna gelmişken, çok kabaca, devlette bir mühendis, çalıştığı kuruma göre en az 7-9 bin (devlette kendini geliştiren harita mühendisi görevde yükselip şube müdürü, daire başkanı olursa bu rakam 11 12 ye çıkar) alır aşağı yukarı. Akademisyen maaşını biliyorsunuz zaten.
    Kısacası, kendinize güvenin. 4 sene boyunca sadece sınav geçmek için çalışmayın. Yurtdışı yayınlarını takip ederek yenilikleri öğrenin. Her zaman derim, mühendislik eğitiminin yüzde 90’ı kişinin kendisinden oluşur. Kendinizi daima geliştirin. Malesef mesleğimiz tanınmadığından, zamanında 40 binle girdiğim bölümün başarı sırası bile 150 bin olmuş. Bu mesleğin tanınmamasından kaynaklı. Bunun yararı, iyi bir üniversitede düşük sıralama ile harita mühendisliği okuma imkanınızın olmasıdır. Mezun olunan okul mühendislikte önemlidir. Ve tekrarlıyorum, Harita Mühendisliğinin yelpazesi çok çok geniştir. Örneğin A,B,C,D,E… sektörlerinin hepsine hitap eder. O yüzden A sektörü ölse B ölmez, B sektörü ölse C sektörü ölmez, dolayısı ile Harita asla ölmez. Sıralamalar sizi yanıltmasın. YKS sıralaması ile meslek seçilmez, liseye yerleşmiyoruz sonuçta, bunu üniversiteye gittiğinizde anlayacaksınız. Çevremde pek kendini programlama konusunda geliştiren arkadaşlarım henüz yarı yarıyadır, ama programlama konusuna merakı olup işsiz kalan da yok. Hep diyorum, devir yazılım devri. Harita Mühendisliği okuyacak arkadaşlar yazılım vb alanlarda kendini geliştirirse asla işsiz kalmaz. Hatta çok iyi paralar kazanırlar.
    Bazı yerlerde yapıcı eleştiriler sundum. Her arkadaşa saygım sonsuz. Sevgilerle.

  3. Günümüzde Harita Mühendisliği artık eskilerden farklı olarak teknoloji ve yazılımla birebir içiçe bir bölüm haline geldi. Okuduğu 4 sene boyunca kendini yabancı dil, yazılım ve ileri teknolojiler bazında geliştiren her Harita Mühendisi çok iyi yerlere gelebilir. Bu bölümü seçecek arkadaşlara tavsiyem, her şeyi çok ama çok iyi araştırmalarıdır. Çünkü maalesef Harita Mühendisliği hakkında pek bilgi sahibi değiliz. (İlave olarak Harita Mühendisliği ve Geomatik Mühendisliği aynı şeydir. Bu mesleğin Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Harita Mühendisliği ve Geomatik Mühendisliği olmak üzere 3 adı vardır.)
    Öncelikle bir Harita Mühendisi pek çok alanda çalışabilir. Harita Mühendisliğinin dalları vardır ve 4 sene boyunca bu alanlara ait dersler görürsünüz:
    JEODEZİ ANABİLİM DALI
    FOTOGRAMETRİ ANABİLİM DALI
    ÖLÇME TEKNİĞİ ANABİLİM DALI
    KARTOGRAFYA ANABİLİM DALI
    KAMU ÖLÇMELERİ ANABİLİM DALI
    Bu alanlar birbiri ile bir yapboz parçası kadar uyumlu, bir yandan da aslında bir o kadar farklı alanlardır. Bundan dolayı Harita Mühendisliği pek çok farklı öğrenci profiline hitap etmektedir. Şöyle ki, yazılıma meraklı iseniz Fotogrametriye; hukuksal şeyleri veya okumayı seviyorsanız Kamu Ölçmelerine; yer bilimleri ile ilgili araştırmaları seviyorsanız Jeodeziye; şantiye ortamında çalışmak isterseniz Ölçmeye odaklanabilirsiniz. Bu ve diğer alanlar ile bilgilere internetten ulaşabilirsiniz. İstihdam konusuna gelecek olursak,
    Şu anda mezun sayısına göre devlette KPSS ile atanması en iyi olan mühendisliklerden biridir Harita Mühendisliği. Atamalarda “Kaç Harita Mühendisi atanmış?” sorusuna cevap verirken “Kaç Harita Mühendisi mezun olmuş?” diye de sormak gerekir. Çünkü sayılardan ziyade mezunların yüzde kaçının iş bulduğunu sormak gerekir. Önemli olan budur.
    Mezun sayımız şimdilik diğer mühendisliklerden az (az diyorum ama az derken yine diğer mühendisliklerle kıyaslıyorum bunu, yoksa ben de her yere Harita Mühendisliği açılması taraftarı değilim.) . Bu da yine bir nebze atanmayı kolaylaştıran bir etken. Sayısal olarak düşünecek olursak da, 2018 KPSS puanıyla bu ay son atamalar gerçekleştirilecek. 2018 KPSS puanıyla şu geçtiğimiz 2 sene içinde yapılan alımlara bakın. Yaklaşık 89 puanla (bu olacak olan alımlar dahil) şu anda devlete atanabiliyorsunuz. Bir de gidip diğer mühendisliklere bakmak lazım. 93 puanla açıkta kaldığından bahseden var. Haa, çok mu iyi Harita’nın durumu, hayır. Ama mühendisliklerin günümüzde geldiği yeri düşünürsek gayet iyi.
    Başka açıdan bakalım,
    Yine akademik kariyer anlamında mezun sayısına kıyasla akademik kariyerinizi de  daha kolay yapabilirsiniz.  Rakibiniz pek olmadığından, diğer mühendislikler gibi araştırma görevlisi olmak için öyle 90 Ales 90 Yabancı Dil puanı gerekmez. Daha düşük puanlarla da ön değerlendirmeyi geçersiniz.
    Kısacası,
    Diğer mühendislik bölümlerinde mezun sayısı çok ama çok fazla. Önceden olan yığılmaları saymıyorum bile. Evet, her yere Harita Mühendisliği açılmasından Harita Mühendisliği de nasibini aldı. Ki dolmayan bölümler var görüyorsunuz. Ama diğer mühendislik bölümlerine kıyasla Harita Mühendisliği hala iyi yerde. Haa, yeter mi? Malesef yetmez. Çünkü bu şekilde devam ederse Harita Mühendisliği de yavaş yavaş diğer mühendislikler gibi olmaya yüz tutacak. Ama şu an mühendislikler içinde bir tercih yapılacaksa, Harita Mühendisliğini asla göz ardı etmeyin derim. Her mühendislik şu an kötü durumda, ama mühendislik yazacak bir öğrenci kötünün iyisinin ne olduğunu bilip ona göre tercih etmelidir. Her meslek dalında, her mühendislikte meslekten yakınan; bu mesleği seçmeyin diyen insanlar vardır, olacaktır da. Ama o insanlara da şunu sormak lazım, “Kendini bu 4 senede ne kadar geliştirdin? Klasik mühendislik kalmadı, yenilik lazım, peki sen kendini bu teknolojilere ne kadar adapte edebildin? 4 senede yazılıma ne kadar ilgi duydun? Mesleğinin gerekliliği olan programlar için 4 senedir ne yaptın? İngilizce öğrenebildin mi? ”
    Mühendislik, sadece vize final geçilen,” Okuyayım da 4 senede mezun olayım.” denilen bir meslek değildir. Hayat boyu öğrenip kendinizi geliştirmeniz beklenir. 4 senede bir tıp fakültesi öğrencisinden de çok çalışmanız gerekir, vizesi finali geçilir. O kolay. Burda “çok çalışmanız gerekir” derken vizeyi finali kastetmiyorum. Siz mühendis olacaksınız. Akşam eve geldiğinizde farklı yazılımlara merak duymanız, mesleki gelişmeleri takip etmeniz gerekir. Tek rakibinizin kendiniz olması gerekir. Lütfen ama lütfen, Harita veya herhangi bir mühendislik okurken, 4 senede sadece vize final çalışmayın. Etraftaki gelişmelerden haberiniz olsun. 4 senede kendini geliştirmeyen, sadece vize finallere çalışanlar olmasın rotanız. Ne mühendisi olursanız olun, çok ama çok çalışın.
    Harita Mühendisliğinin puanları sıralamaları çok düşük. Seneler önce böyle değildi. Çünkü meslek malesef tanınmıyor. Bunun tercih döneminde olan arkadaşlara yararı şu olabilir, kötü bir üniversitede x mühendisliği okuyacağınıza iyi bir üniversitede Harita Mühendisliği okursunuz. Ki mühendislikte hangi okuldan mezun olduğunuz çok önemlidir. Çok çok çok önemlidir. İş ararken kimse size “yks de kaç bin oldun” demez ama “hangi üniversiteden mezunsun” der. Ama şunu vurguluyorum, eğer okuduğunuz bu 4 5 senede kendinizi geliştirmezseniz, bundan 4 5 sene sonra siz de işsizler ordusuna katılırsınız. Bırakın mühendisliği, sağlık alanında bile artık insanlar iş bulamamaya başladı. Kendinizi geliştirmediğiniz her meslekte işsiz kalmanız olası.
    Harita Mühendisliğini iyi düşünün, sıralamalar sizi yanıltmasın. İyi bir üniversitede okumaya gayret gösterin. 4 senenizi sadece vize final çalışarak geçirmeyin. Kendinizi ne mühendisi olursanız olun geliştirin.
    Olabildiğince bu sayfayı ziyaret edecek arkadaşlara bilgi vermeye çalıştım. Sürçi lisan ettiysek affola diyorum. Kısa sürede bilgi vermeye çalıştım. Herkesin gönlünce olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yıllık Bölümler

Harita Mühendisliği 2019 2020 Taban Puanları Başarı Sıralaması

Üniversite Adı Bölüm Puan Yılı Puan Türü Kont. Taban Puanı Tahmini Sıralama
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Harita Mühendisliği 2019 SAY 100 331,6235 134837
İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği (İngilizce) 2019 SAY 70 277,33531 246947
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 60 276,28745 249871
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON) Harita Mühendisliği 2019 SAY 80 274,14684 255845
GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 60 273,84373 256691
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (SAMSUN) Harita Mühendisliği 2019 SAY 50 269,62957 268822
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 50 266,54167 280530
MERSİN ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 20 266,03153 282464
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR) Harita Mühendisliği 2019 SAY 60 Oluşmadı Oluşmadı
AKSARAY ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 40 Oluşmadı Oluşmadı
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 20 Oluşmadı Oluşmadı
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ) Harita Mühendisliği 2019 SAY 65 Oluşmadı Oluşmadı
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 40 Oluşmadı Oluşmadı
HARRAN ÜNİVERSİTESİ (ŞANLIURFA) Harita Mühendisliği 2019 SAY 30 Oluşmadı Oluşmadı
KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 90 Oluşmadı Oluşmadı
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ (KONYA) Harita Mühendisliği 2019 SAY 60 Oluşmadı Oluşmadı
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 30 Oluşmadı Oluşmadı
OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 30 Oluşmadı Oluşmadı
SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 40 Oluşmadı Oluşmadı
TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 30 Oluşmadı Oluşmadı
UŞAK ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği 2019 SAY 40 Oluşmadı Oluşmadı
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği (İÖ) 2019 SAY 40 Oluşmadı Oluşmadı
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ) Harita Mühendisliği (İÖ) 2019 SAY 40 Oluşmadı Oluşmadı
AVRASYA ÜNİVERSİTESİ (TRABZON) Harita Mühendisliği (%75 İndirimli) 2019 SAY 27
AVRASYA ÜNİVERSİTESİ (TRABZON) Harita Mühendisliği (Burslu) 2019 SAY 3
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR) Harita Mühendisliği (İÖ) 2019 SAY 40
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği (KKTC Uyruklu) 2019 SAY 1
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Harita Mühendisliği (KKTC Uyruklu) 2019 SAY 1

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu