HaberlerLise

2021 LGS ne zaman yapılacak? | LGS ye Kaç Gün Kaldı?

LGS ne zaman 2021 , 2021 LGS sınavı ne zaman? 2021 LGS tarihi ne zaman? soruları sınava girecek olan adaylar ve veliler tarafından araştırılmaya başlandı. Puanlar.net olarak, sizler için bu merak edilen tüm detayları açıklıyoruz.

LGS 2021 NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihi 6 Haziran 2021 olarak belirlendi.

LGS SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

LGS sınavından toplam olarak 90 soru sorulacak. Sözel Bölümden 50 soru, Sayısal Bölümden ise 40 soru gelecek.

Sözel Bölüm: Toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek.

Türkçe: 20
T.C. İnkılap: 10
Din Kültürü: 10
İngilizce: 10

Sayısal Bölüm: Toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecek.

Matematik: 20
Fen Bilimleri: 20

LGS’DE SORULAR KAÇ DAKİKA?

İlk oturum LGS sözel sınavı – 50 soru için toplam 75 dakika süre verilecek. Yani sözel bölüm için her soru başına 1,5 dakikalık bir süre düşmektedir.

İkinci oturum LGS sayısal sınavı – 40 soru için 80 dakika süre verilecek. Yani sayısal bölüm için her soru başına 2 dakikalık bir süre düşmektedir.

2021 LGS TABAN PUANLARI

LGS taban puanlarını BURADA yer alan link ile öğrenebilirsiniz. Toplam 81 ilimizde yer alan Anadolu Liseleri, Fen Liseleri, İmam Hatip Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerin tüm puanları, ayrıca LGS yüzdelik dilimleri yer almaktadır.

2021 LGS KONULARI VE SORU DAĞILIMLARI NELER?

MEB ( Milli Eğitim Bakanlığı )’nın, 2020 – 2021 Eğitim Öğretim yılı 8. Sınıf Matematik Ders kazanımlarının çalışma takvimine göre hazırlanmıştır. LGS Matematik sınavında hangi konuların çıkacağı aşağıdaki yazımızda sizlere sunuyoruz. LGS‘de sayısal ve sözel olmak üzere iki bölüm bulunacak ve toplam olarak 90 soru sorulacaktır. Adaylara bu 90 soruyu çözmeleri için toplam 135 dakika süre verilecektir. Peki sorular hangi sınıf müfredatından çıkacak? Sorular 8. sınıf müfredatından çıkacaktır.

2021 LGS KONULARI VE SORU DAĞILIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2020 MEB LGS ÖRNEK SORULAR YAYINLANDI MI?

Örnek sorulara Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesi olan odsgm.meb.gov.tr ‘den ulaşabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk , daha önce yaptığı açıklamada #LGS ’de ezbere dayalı sorular azaltılacağını öğrenmeye dayalı soruların artacağını açıklamıştı. Örnek sorulara baktığımız zaman bu söylemlerin doğru olduğu kanısına varıyoruz.

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınava Yönelik Örnek Sorular için ; TIKLAYINIZ

LGS PUAN VE SIRALAMA HESAPLAMASI NASIL YAPILACAK?

LGS Puan Hesaplama Motoru 2021 MEB,Yüzdelik Dilim ve sıralama hesaplaması yapmak için BURADA yer alan LGS Puan Hesaplama Motoruna tıklayın. LGS Puan Hesaplama 2021,Liselere Geçiş Sınavı,MEB-YENİ SİSTEM puanınızı derslerdeki doğru ve yanlış sayılarınızı girerek hesaplayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu